21 de maig 2009

Manifest de presentació Assemblea de Joves Samarucs (AJS)

Una llengua, una cultura, unes tradicions, una bandera. No són sols coses que simplement estan, no són banalitats, són la identitat d'un poble, les nostres senyes, les que ens defineixen com a nació, perquè darrere d'aquesta hi ha una història i un pervindre, un futur en que si no lluitem pel que és nostre, potser mai més ens pertanya.

La nostra llengua no és sols una eina amb la qual comunicar-nos, és molt més, fer ús de la nostra llengua és defensar el nostre patrimoni, l'herència dels nostres avantpassats, una cultura que ha sobreviscut durant molt de temps, ni tan sols el règim borbònic de Felip V ni una dictadura totalitària han aconseguit deteriorar-la, aquests gestos ens indiquen que sempre ha hagut entre nosaltres un sentiment nacionalista que encara està present dins nostre.

Cap altra forma millor que parlar en la nostra llengua per a dir que continua viva, que encara habita dins nostre un esperit rebel que lluita pel seu poble i per la llibertat de la seva gent, que no claudica i segueix un camí inexorable cap a la llibertat i la autodeterminació, una nació que avança amb el temps.


Des de l'Assemblea de Joves Samarucs, ens marquem com a objectius principals els següents:


  • Defensar la llengua i la unitat lingüística, perquè la millor forma de fer-nos grans és utilitzar aquells trets que ens identifiquen i ens diferencien davant els altres. Utilitzar la nostra llengua a tots els àmbits, i promocionar-la per a que també ho facen els demés és un compromís que tenim marcat des del primer moment.

  • Lluitar per defensar la nostra identitat nacional i cultural, col·laborant així amb altres institucions en defensa del patrimoni de tot arreu dels Països Catalans.

  • Organitzar activitats i tallers amb els quals fomentar la llengua, la lectura, la música, i la cultura autòctona, no deixant de banda cap altra activitat que pugui aportar un benefici al col·lectiu i als seus simpatitzants i militants.

  • Lluitar contra el feixisme, és també una prioritat dintre dels nostres objectius, no tolerem aquells que agredeixen les nostres llibertats pel simple fet de no estar d'acord amb els nostres ideals, estem en contra dels que estan en contra del nostre dret legitim d'estar en contra.

  • Lluitar contra la discriminació, cap persona és superior a cap altra i tots han de ser respectats i tractats d'iguals siga quina siga la seva raça, sexe o orientació sexual, denunciem per tant tots els actes homòfobs i racistes.



Assemblea de Joves
Samarucs


jovessamarucs@gmail.com

8 comentaris:

  1. i quina és la senyera que defeneu?

    ResponElimina
  2. i la vostra postura sobre el conjunt territorial i distribució político-adimistrativa dels Països Catalans, ademés de la seua forma de govern i dret d'autodeterminació?

    i quin paper juga en açò el País Valencià?

    ResponElimina
  3. És clar que la senyera que ens identifica és la quatribarrada.

    PD: Per favor no envieu comentaris com a anonim ni els repetiu, aquest blog passa abans per un filtre de SPAM i els comentaris són revistats un a un abans de publicar-los.

    ResponElimina
  4. Des de l'assemblea, defensem una forma de govern democràtica i socialista, a uns Països Catalans distribuïts en comarques, assumint la total independència d'Espanya, defensant la unitat lingüística entre els diversos dialectes del català.

    Perdó per contestar amb retard.

    ResponElimina
  5. La forma de govern que defenseu és democràtica i socialista, o de socialdemocracia o socialisme democràtic?
    Ho dic per el fet de que si es referiu a que voleu democracia i sou socialistes, no es lo mateix que pretendre una socialdemocracia, que tot i que les paraules siguen les mateixes, el fet no.
    Si voleu simplement una democracia, será socialista si el poble ho vol així.

    En cas de que la resposta siga que voleu una democracia, de quin tipus? Com la compagineu amb el fet de voler acabar amb el capitalisme?

    Moltes gracies, i endavant.

    ResponElimina
  6. Aclaració a dubte25 de maig 2009, 1:38:00

    La socialdemocracia es una ideologia sorgida del marxisme que pretén que el canvi social s'ha de fer de forma democrática, i no de qualsevol altra forma no democrática, com la violencia.
    Una cosa no lleva l'altra.
    Pero no me pareix mal la última pregunta, tot i que no seu pronunciat sobre la vostra postura davant el capitalisme.

    ResponElimina
  7. La socialdemocràcia és un moviment sorgit del socialisme que no pretén ni l'instauració d'un estat socialista ni enderrocar el capitalisme, si no que dur a terme una regulació estatal i la posada en marxa de messures per a pal·liar el problemes i injustícies del sistema de mercat.

    ResponElimina
  8. Molt interessants els continguts i els comentaris. Endavant les atxes!

    ResponElimina